סדנאות ופעילויות לפי עונות השנה
סתיו
רוחות קרירות מתחילות לנשב בערבים,
השדות מתמלאים בריחות זרעי השומר המבשילים, קולות נדידת העגורים נשמעים חולפים בלהקותיהם.
העיזים ההרות הולכות ומתמלאות, מדדות דשנות בהרים. מקפצות עם רגליהן על ענפי העץ הגבוהים, נהנות מהירוק הנצחי שיש לחורש להציע.
ריחות האלה והאשחר נישאים באוויר, העדר דוהר ועט אל החרובים שהרועה מפזר מן העצים העמוסים..
החלב מתמתק והולך ומתמעט לקראת ההמלטות. הבאר זורמת בזרימה חלושה, ממתינה להמלא.
הכל מכין עצמו לבואו של החורף.
הכנת זיתי מאכל-
נצא אל עצי הזית העמוסים, נמסוק את הזיתים בשיטת חליבה השומרת על שלמות הזיתים, נבקע את הזיתים ונכבוש אותם במי מלח בצנצנות. כל אחד יצא עם צנצנת קטנה שתהיה מוכנה למאכל לאחר כשלושה חודשים.
משך הסדנא: שעה וחצי
עלות- החל מ 48 ש"ח לאדם
מסיק שמן זית-
נצא אל עצי הזית העמוסים, נפרוש יריעה תחת העץ ונמסוק את הזיתים בעזרת מוטות, נאסוף את הפרי ונפריד מן העלים והענפים. נטחן את הזיתים לעיסה ונתחכה אחר תהליך ייצור השמן. כל אחד יקבל צנצנת קטנה עם שמן זית מהעונה.
אפשר לשלב עם סדנת פיתות.
משך הסדנא- שעה
עלות- החל מ 48 ש"ח לאדם
חורף
"עם הגשם הראשון נפרשות היריעות הרחבות מתחת לעצי הזית, ריח השמן של הזיתים הבשלים כבר עומד באוויר, מלכלך את הידיים העסוקות, נכבש לשמן זית כתית וממלא את המערה הצוננת.
פעיות דקות מתחילות להשמע, גדיים נולדים בדיר, במרעה, בהרים, אמהות מלקקות אותם במסירות והם מצטנפים מחובקים יחד בערימות להתחמם מצינת הלילה.
האדמה רטובה ובוצית, שאריות העשב הצהוב מרקיבות. לאט לאט מתחיל לבצבץ עשב חדש, דקיק, ובמהירות שאין לתארה פורץ וצובע את ההרים בירוק עז, רענן שמהר מצטרפים אליו צבעי הפריחה המשגעת בזה אחר זה .
וכשכבר הכל עולה על גדותיו, השקדיות פורחות לסחרור חושים מלא.
הבאר עולה על גדותייה ומתמלאת לקראת ימי היובש.
חיים נכנסים בתוך חיים."
ליקוט צמחי חורף
החורף ממלא את המרחב בצמחייה עשירה, מגוונת וטעימה שאפשר להעשיר בה כל ארוחה.
נצא לסיור בו נפגש בצמחי מאכל מרכזיים שצומחים בעונה, נלקט מהם ונכין ארוחת טעימות.
מומלץ לשלב עם סדנת פיתות ו/או סדנא להכנת גבינה
משך הסדנא: שעה וחצי
עלות: החל מ 48 ש"ח לאדם
אביב
"ימי האביב הגיעו, הפריחה הולכת ומתעמעמת. העשב דוהה ומצהיב ומתוכו, כמו נחמה, עולה הצימוח העז והדשן של הצמחייה שהמתינה כל החורף. עמודים זקופים ורודים של חוטמית זיפנית מאירים בתוך היובש, השקדים מלבלבים בירוק בוהק, שיבולים ירוקות של חיטת בר ממלאות את המרחב והאזוב... האזוב מולך בכל!
הוא מבשיל בגבעולים בשרניים רכים, ממלא את החלקות בריח חריף. בידיים חרוצות נקטף לצרורות, צרורות הממלאים את אוהל הייבוש ועוד בטרם נאגר בצנצנות זעתר חתומות הוא כבר מתבל את הגבינות הטריות מהחלב שהולך וגובר.
הגדיים יוצאים למרעה ראשון, תחילה בלהקות צעירות ושובבות, מדלגים ומתגוששים ואז מצטרפים לעדר המנוסה, לומדים את קולות הרועה שמוביל אותם אל כל חלקה טובה בהרים.
ימי החום מתקרבים ובאים."
הכנת תבלין זעתר
נצא לראות את האזוב שצומח בשטח, נטעם מהאזוב הטרי, נקטוף צרור ונתלה אותו לייבוש. (בהתאם לעונה)
נכין תערובת זעתר: נפרוט את העלים מצרור מיובש, נטחן אותם בעלי ומכתש יחד עם סומק טרי הגדל בחווה, נוסיף שומשום ומלח לתערובת מושלמת.
כל אחד יצא עם שקיק קטן של זעתר. מומלץ לשלב עם סדנת פיתות ולצרף את הזעתר לארוחה
משך הסדנה- כשעה
עלות- החל מ 48 ש"ח לאדם
קיץ
"ההרים צבועים בצהוב, שיבולים זקופות ממלאות את השדות, זרעים בשלים נתלשים ונדבקים לבגדי העוברים בעשב.
קולות הבליסה של העדר המתענג נשמעים ביתר שאת. השמש צורבת את העור בחום היום במרעה. הגבינות מתיישנות לאיטן במקררים.
בתוך החורש ובין עצי הבוסתן, תמיד יימצא צל רחב וצונן שאפשר לשבת בו בחום היום ולהנות מפירות הקיץ המבכירים- תאנים, ענבים וסברסים מפיגים כל תחושת חום וממלאים בהודיה שהחיינו וקיימנו לעוד עונה בברכת הארץ.
ובתפילה לעונות הבאות שיבואו לשלום.
רוחות קרירות מתחילות לנשב בערבים,
גלגל החיים מתחיל מחדש..."
נצא לשדה החיטה, נקצור אלומת שיבולים, נלמד את שלבי הפרדת המוץ מן החיטה ונפריד את גרעיני החיטה לערימת גרגרים אותם נטחן באבני ריחיים ידניות.
נכין בצק לפיתות אותן נאפה על האש ונאכל עם תוספות מקומיות.
מחיר- החל מ 48 ש"ח לאדם
משך הסדנא- שעה וחצי
פעילות עצמית
תחת עצי הזית האדירים והעתיקים ישנו מרחב שליו ונעים בו ניתן לקיים פעילויות עצמאיות כגון סדנאות, פעילויות חינוכיות, ימי גיבוש ועוד.
השירות כולל שהיה במקום, שירותים קרובים, מחצלות, מזרונים וכסאות בהתאם לצורך.
יש גם פינת מדורה עם עצים וסאג'ים להכנת פיתות.
לקבלת הצעת מחיר התקשרו
סיור מודרך בחווה
סיור בעקבות החיים בחווה מימי קדם ועד היום.
נטייל בשבילי החיים בחווה,
נצפה ונספר על קורותיה,
דרך באר עתיקת ימים, דיר העיזים
בוסתני הפרי וגינת הירק ובטראסות העתיקות.
כל זה תוך כדי סיפורים על הקמת החווה ונגינת חליל רועים.
מתאים ביותר כתוספת לסדנאת רועים או סדנא עונתית